• понеделник, 25 септември 2023

Лажни пријавите за наводно поставени експлозивни направи во училишта во Скопје, Куманово и струшко

Лажни пријавите за наводно поставени експлозивни направи во училишта во Скопје, Куманово и струшко
Скопје, 16 февруари 2023 (МИА) - Лажни се сите пријави за наводно поставена експлозивна  направа во 16 училишта во Скопје, две во Куманово и девет во струшко. 
 
-Направени се сите потребни проверки во врска со денешните пријави од 16 училишта во Скопје, две во Куманово и девет во струшко по добиените пораки на електронски адреса со закана за поставена експлозивна направа, и утврдено е дека станува збор за лажни пријави, соопшти вечерва Министерството за внатрешни работи.
Веднаш по добиените пријави, како што велат од МВР, од полициски службеници се преземени мерки за безбедно евакуирање на објектите, а потоа се извршени и детални проверки од тимови за антитерористички проверки и утврдено е дека станува збор за лажни пријави.лв/

Остани поврзан