• недела, 21 јули 2024

Конференција на тема „Паметно учење за зголемена продуктивност: Патот на Lean Six Sigma“

Конференција на тема „Паметно учење за зголемена продуктивност: Патот на Lean Six Sigma“

Скопје, 13 јуни 2024 (МИА) - Во рамки на активноста на УСАИД Партнерства за економски раст, во соработка со Smart Learning Factory – Skopje денеска ќе се одржи конференција на тема „Паметно учење за зголемена продуктивност: Патот на Lean Six Sigma“.

Дополнително, како што информираат организаторите, на конференцијата ќе бидат промовирани и учесниците од првниот циклус на обуки кои успешно ги поминале обуките и спроведоа пилот проекти во своите компании.

Директорката на канцеларијата на УСАИД, Џери Дајбл и редовниот професор на Машинскиот
факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, д-р Роберт Миновски, ќе имаат
поздравен говор, a на настанот ќе се обрати и раководителот на Smart Learning Factory – Skopje и
редовен професор на Машинскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје,
д-р Бојан Јованоски. сст/аа/

фото МИА архива

Остани поврзан