• понеделник, 22 април 2024
Исламски календар

27  март 2023 

Времето за ифтар и суфур 

Во Скопје, времето за ифтар (кога завршува постот), денеска е во 18:56 часот, додека времето за суфур (кога почнува постот) е во 04 часот и 52 минута. Времето за ифтарот и суфурот во Прилеп и Куманово почнува една минута порано, во Велес две минути порано, Штип три минути, во Кочани четири минути, во Струмица и Валандово пет минути, а во Делчево шест минути порано. За разлика од времето за ифтарот и суфурот во Скопје, во Ресен и Битола ифтарот и суфурот почнуваат една минута подоцна, во Тетово, Гостивар и Кичево две минути, а во Охрид, Дебар и Струга пет минути подоцна. 

Остани поврзан