• понеделник, 27 март 2023

Во САД околу илјада деца мигранти чекаат да бидат вратени кај нивните родители

Во САД околу илјада деца мигранти чекаат да бидат вратени кај нивните родители

Вашингтон, 2 февруари 2023 (МИА) – Американското Министерство за внатрешна безбедност (ДХС) денеска соопшти дека 998 деца мигранти и по две години се уште се разделени од своите родители.

Децата се разделени од родителите и се сместени на американско-мексиканската граница за време на администрацијата на поранешниот претседател Доналд Трамп.

Според ДХС 148 деца се во процес на враќање кај нивните семејства. ми/

Миа мрежа