• сабота, 15 јуни 2024

Во Ларце, Општина Желино до 13 часот гласале 32,73 отсто од граѓаните

Во Ларце, Општина Желино до 13 часот гласале 32,73 отсто од граѓаните

Тетово, 22 мај 2024 (МИА) - Во единственото избирачко место во рамки на ИЕ6 каде денес се прегласува до 13 часот гласале 32,73 отсто од граѓаните.

 Во избирачкото место 2101 во село Ларце, Општина Желино каде можност за гласање имаат 993 лица досега гласале 325 луѓе.

Вкупниот број на гласачи во Општина Желино изнесува 25.199. Државната изборна комисија на изборите на 22 мај евидентираше дека гласале 48 проценти од запишаните гласачи, односно 479 луѓе од кои девет биле беа неважечки ливчиња.ас/са/

Фото: МИА

Остани поврзан