• среда, 22 мај 2024

Воени извори: Египетската воздушна одбрана е во состојба на готовност

Воени извори: Египетската воздушна одбрана е во состојба на готовност

Каиро, 14 април 2024 (МИА) - Египетската воздушна одбрана е во состојба на готовност, изјавиле египетски воени и безбедносни извори, поради стравувањата од напад на ирански дронови насочени кон Израел.

Воената генерална команда на Египет формираше тим за следење на ситуацијата и донесување на сите неопходни одлуки во врска со воздушниот простор на земјата, велат изворите, пренесе Тајмс оф Израел. јт/

Остани поврзан