• четврток, 18 јули 2024

Веб-страниците на швајцарската Влада цел на кибер напади пред самитот за мир во Украина

Веб-страниците на швајцарската Влада цел на кибер напади пред самитот за мир во Украина

Берн, 13 јуни 2024 (МИА) - Швајцарската Влада денеска соопшти дека нејзините веб-страници биле погодени од бран кибер напади пред да биде домаќин на самитот за мир во Украина овој викенд

„Првите дистрибуирани напади (DDoS) на различни веб-страници на федералната влада и организации вклучени во самитот за мир во Украина почнаа утринава ... Тие резултираа со помали прекини“, соопшти Националниот центар за кибер-безбедност. рп/

Фото: МИА архива

Остани поврзан