• сабота, 15 јуни 2024
Астрономски календар

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Денеска е среда, 22  мај 2024 година, 143-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 223 дена. 

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 7 минути, а ќе зајде во 19 часот и 55 минути.

Денов трае 14 часа и 47 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина нема да изгрее, а ќе зајде во 4 часот и 6 минути.

###

Остани поврзан