• недела, 09 јуни 2024
Астрономски календар

Скопје, 26 мај 2024 (МИА) - Денеска е недела, 26 мај 2024 година, 147-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 219 дена. 

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 4 минути, а ќе зајде во 19 часот и 58 минути.

Денов трае 14 часа и 54 минути.

Месечината, која е во фаза на полна месечина нема да изгрее, а ќе зајде во 6 часот и 53 минути.

Остани поврзан