• петок, 07 јуни 2024

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) - Денеска е вторник, 21  мај 2024 година, 142-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 224 дена. 

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 8 минути, а ќе зајде во 19 часот и 54 минути.

Денов трае 14 часа и 46 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина нема да изгрее, а ќе зајде во 3 часот и 42 минути.

###

Остани поврзан