• недела, 21 јули 2024
Астрономски календар

Скопје, 13 јуни 2024 (МИА) - Денеска е  четврток, 13 јуни 2024 година, 165-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 201 дена. 

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 58 минути, а ќе зајде во 20 часот и 10 минути.

Денов трае 15 часа и 12 минути.

Месечината, која е во фаза на млада месечина нема да изгрее, а ќе зајде 32 минути по полноќ.

###

Остани поврзан