• вторник, 20 февруари 2024

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 5 декември 2023 (МИА) - Денеска е вторник, 5 декември  2023 година, 339-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 26 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 46 минути, а ќе зајде во 16 часот и 2 минути.

Денов трае 9 часа и 16 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 12 часот и 20 минути.

Остани поврзан