• недела, 18 февруари 2024

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 11 декември 2023 (МИА) - Денеска е понеделник, 11 декември  2023 година, 345-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 20 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 51 минута, а ќе зајде во 16 часот и 2 минути.

Денов трае 9 часа и 11 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее 5 часот и 14 минути, а ќе зајде во 14 часот и 35 минути.

Остани поврзан