• петок, 23 февруари 2024

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 28 ноември 2023 (МИА) - Денеска е вторник, 28 ноември 2023 година, 332-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 33 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 38 минута, а ќе зајде во 16 часот и 4 минути.

Денов трае 9 часа и 26 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 7 часот и 55 минути.

Остани поврзан