• четврток, 22 февруари 2024

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 24 ноември 2023 (МИА) - Денеска е петок, 24 ноември 2023 година, 328-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 37 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 34 минута, а ќе зајде во 16 часот и 6 минути.

Денов трае 9 часа и 32 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 2 часот и 59 минути.

Остани поврзан