• среда, 24 април 2024
Астрономски календар

Скопје, 17 февруари 2024 (МИА) - Денеска е сабота, 17 февруари 2024 година, 48-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 318 дена. 

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 28 минути, а ќе зајде во 17 часот и 8 минути.

Денов трае 10 часа и 40 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 1 часот и 22 минути.

Остани поврзан