• четврток, 22 февруари 2024

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 27 ноември 2023 (МИА) - Денеска е понеделник, 27 ноември 2023 година, 331-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 34 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 37 минута, а ќе зајде во 16 часот и 5 минути.

Денов трае 9 часа и 27 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 6 часот и 44 минути.

 

Остани поврзан