• четврток, 22 февруари 2024

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 9 декември 2023 (МИА) - Денеска е сабота, 9 декември  2023 година, 343-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 22 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 50 минути, а ќе зајде во 16 часот и 2 минути.

Денов трае 9 часа и 12 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее 2 часот и 54 минути, а ќе зајде во 13 часот и 38 минути.

Остани поврзан