• вторник, 25 јуни 2024
Тедрос: Членките на СЗО до 2025 година ќе склучат глобален договор за пандемиите

Тедрос: Членките на СЗО до 2025 година ќе склучат глобален договор за пандемиите

Женева, 2 јуни 2024 (МИА) - Разговорите за постигнување глобален договор за подобра борба против пан...

СЗО испорачува помош на север од Газа за прв пат по две недели

СЗО испорачува помош на север од Газа за прв пат по две недели

Газа, 29 мај 2024 (МИА) - Мисијата на Светската здравствена организација стигна до северот на Газа з...

СЗО ја одобри втората вакцина против денга

СЗО ја одобри втората вакцина против денга

Женева, 15 мај 2024 (МИА) - Светската здравствена организација (СЗО) денеска ја одобри втората вакци...

СЗО: Кардиоваскуларните болести се одговорни за 40 отсто од смртните случаи во Европа

СЗО: Кардиоваскуларните болести се одговорни за 40 отсто од смртните случаи во Европа

Женева, 15 мај 2024 (МИА) - Кардиоваскуларните болести се одговорни за 40 отсто од смртните случаи в...

Албаниан Пост: Франција, Германија и Италија бараат одложување на одлуката за прием на Косово во Советот на Европа

Албаниан Пост: Франција, Германија и Италија бараат одложување на одлуката за прием на Косово во Советот на Европа

Приштина, 7 мај 2024 (МИА) - Франција, на која и се приклучија Германија и Италија, бара да се одлож...

Преговорите за глобален договор за подготвеност за пандемија влегуваат во завршна фаза

Преговорите за глобален договор за подготвеност за пандемија влегуваат во завршна фаза

Женева, 29 април 2024 (МИА) - Земјите-членки на Светската здравствена организација (СЗО) од денеска...

СЗО за консумирање алкохол и електронски цигари кај адолесцентите: Состојбата е алармантна

СЗО за консумирање алкохол и електронски цигари кај адолесцентите: Состојбата е алармантна

Копенхаген, 25 април 2024 (МИА) - Консумацијата на алкохол и електронски цигари кај децата на возрас...

СЗО: Кризата во Судан ќе се влоши поради недостиг на хуманитарна помош

СЗО: Кризата во Судан ќе се влоши поради недостиг на хуманитарна помош

Женева, 12 април 2024 (МИА) - Кризата во Судан може да се влоши во наредните месеци, бидејќи дистриб...

Јохансен: Работиме на тоа да се намалат трошоците што луѓето од свој џеб ги плаќаат за здравствени услуги

Јохансен: Работиме на тоа да се намалат трошоците што луѓето од свој џеб ги плаќаат за здравствени услуги

Скопје, 5 април 2024 (МИА) - Здравството има остварено голем напредок во периодот на мојот престој т...

Демири: Потпишан двогодишниот договор за соработка со СЗО 

Демири: Потпишан двогодишниот договор за соработка со СЗО 

Скопје, 4 април 2024 (МИА) - Министерот за здравство Илир Демири, заедно со Ханс Клуге, регионален д...

СЗО: Многу пациенти од уништената болница Ал Шифа во Газа ќе умрат доколку не бидат евакуирани

СЗО: Многу пациенти од уништената болница Ал Шифа во Газа ќе умрат доколку не бидат евакуирани

Женева, 3 април 2024 (МИА) - Многу пациенти од уништената болница Ал Шифа во градот Газа ќе умрат до...

СЗО: Со уништувањето на Ал-Шифа е откорнато срцето на здравствениот систем во Газа

СЗО: Со уништувањето на Ал-Шифа е откорнато срцето на здравствениот систем во Газа

Женева, 2 април 2024 (МИА) - Светската здравствена организација (СЗО) денеска соопшти дека уништувањ...

СЗО: Постарите жени и жените со попреченост се изложени на голем ризик да станат жртви на насилство

СЗО: Постарите жени и жените со попреченост се изложени на голем ризик да станат жртви на насилство

Женева, 27 март 2024 (МИА) - Постарите жени и жените со попреченост се изложени на особен ризик да с...

СЗО: Секое шесто дете на училиште било жртва на кибер малтретирање

СЗО: Секое шесто дете на училиште било жртва на кибер малтретирање

Копенхаген, 27 март 2024 (МИА) - Секој шести ученик бил жртва на кибер малтретирање, се вели во изве...

СЗО: Отворањето на уште еден премин во Газа ќе ја спречи гладта

СЗО: Отворањето на уште еден премин во Газа ќе ја спречи гладта

Женева, 21 март 2024 (МИА) - Генералниот директор на Светската здравствена организација Тедрос Адано...

Image

Остани поврзан