• среда, 29 мај 2024
Меѓународен ден на мајчиниот јазик: Македонскиот јазик е цврст столб на нашето општество на кој можеме и на кој треба сите да се потпираме

Меѓународен ден на мајчиниот јазик: Македонскиот јазик е цврст столб на нашето општество на кој можеме и на кој треба сите да се потпираме

Скопје, 21 февруари 2024 (МИА) - Јазиците се важни, тие не се само средство за комуникација, туку и...

МД „Илинден“ – Тирана: Нема ништо поубаво од тоа да се пишува, твори и зборува на својот мајчин јазик

МД „Илинден“ – Тирана: Нема ништо поубаво од тоа да се пишува, твори и зборува на својот мајчин јазик

Тирана, 21 февруари 2023 (МИА) - По повод одбележувањето на Меѓународниот ден на мајчиниот јазик, 21...

Image

Остани поврзан