• среда, 22 мај 2024
Симулација на полагање на државна матура во две средни училишта во Штип

Симулација на полагање на државна матура во две средни училишта во Штип

Штип, 10 мај 2024 (МИА) - Во две средни училишта во Штип денеска се реализираше симулација на полага...

Државната матура ќе се полага на 1 и 8 јуни во холовите или спортските сали на училиштата

Државната матура ќе се полага на 1 и 8 јуни во холовите или спортските сали на училиштата

Скопје, 2 март  2024 (МИА) - Оваа учебна година државната матура н...

МОН: Вработените во ДИЦ го прекинаа штрајкот,  интензивни се подготовките за државната матура

МОН: Вработените во ДИЦ го прекинаа штрајкот, интензивни се подготовките за државната матура

Скопје, 25 јануари 2024 (МИА) - Штрајкот за повисоки плати во Државниот...

Шаќири: Се прават сите подготовки за да се полага државна матура на 27 мај

Шаќири: Се прават сите подготовки за да се полага државна матура на 27 мај

Кавадарци, 12 мај 2023 (МИА) - Се прават сите подготовки за да се полага државна матура на 27 мај. В...

Шаќири: ДИЦ нека продолжи со барањата, но државната матура мора да се реализира

Шаќири: ДИЦ нека продолжи со барањата, но државната матура мора да се реализира

Скопје, 5 мај 2023 (МИА) - Министерот за образование и наука, Јетон Шаќири денеска на прес-конференц...

ДИЦ го продолжува штрајкот, ако до петок не добие позитивен одговор ќе се менуваат датумите за државна матура 

ДИЦ го продолжува штрајкот, ако до петок не добие позитивен одговор ќе се менуваат датумите за државна матура 

Скопје, 3 мај 2023 (МИА) – Синдикатот на Државниот испитен центар (ДИЦ)...

Државен испитен центар стапи во штрајк

Државен испитен центар стапи во штрајк

Aвгустовски испитен рок од државната матура

Aвгустовски испитен рок од државната матура

Скопје,  10 август 2022 (МИА) – Матурантите во учебната 2021/2022 година кои во јунска...

Резултати од државната матура: средната оценка од екстерните испити е 3,78 и е повисока од лани

Резултати од државната матура: средната оценка од екстерните испити е 3,78 и е повисока од лани

Скопје, 1 јули 2022 (МИА) - Првичните резултати од двата екстерни испита од годинашната државна матура...

ДИЦ ќе ги соопшти резултатите од државната матура јуни 2021

ДИЦ ќе ги соопшти резултатите од државната матура јуни 2021

Скопје, 5 јули 2021 (МИА) -  Директорката на Државен испитен центар Елизабета Наумовска денеска ќе ги с...

Сојузот на средношколци задоволен од почитувањето на договорот за државната матура

Сојузот на средношколци задоволен од почитувањето на договорот за државната матура

Тетово, 5 јуни 2021 (МИА) - Бленди Ходаи, претседател во заминув...

Царовска: Државната матура е изборна, а наша обврска е да го обезбедиме правото на полагање

Царовска: Државната матура е изборна, а наша обврска е да го обезбедиме правото на полагање

Скопје, 25 јануари 2021 (МИА) - Не е точно дека 70 проценти од учениците го бојкотираат наставниот проц...

Царовска: Најголем дел од средношколците се подготвуваат за матура, нов концепт од следната година

Царовска: Најголем дел од средношколците се подготвуваат за матура, нов концепт од следната година

Гостивар, 22 јануари 2021 (МИА) - Министерката за образование и наука Мила Царовска денеска повтори дек...

Велешките матуранти веќе неколку дена ја бојкотираат наставата барајќи укинување на државната матура

Велешките матуранти веќе неколку дена ја бојкотираат наставата барајќи укинување на државната матура

Велес, 18 декември 2020 (МИА) - Веќе неколку дена матурантите од сите четири средни училишта во Велес ј...

Матуранти од Македонска Каменица протестираа против полагање државна матура

Матуранти од Македонска Каменица протестираа против полагање државна матура

Image

Остани поврзан