• недела, 14 јули 2024
Се поставуваат нови фонтани во градот Кавадарци 

Се поставуваат нови фонтани во градот Кавадарци 

Кавадарци, 11 јули 2024 (МИА) - Се поставуваат нови фонтани во градот Кавадарци, информираа денеска...

Превентивна акција за важноста од носење кациги од страна на мотоциклисти и велосипедисти во Кавадарци

Превентивна акција за важноста од носење кациги од страна на мотоциклисти и велосипедисти во Кавадарци

Кавадарци, 11 јули 2024 (МИА) - „Ако управуваш со мотоцикл или велосипед со помошен мотор, носи каци...

Над милион денари за подобра патна инфраструктура во Кавадарци 

Над милион денари за подобра патна инфраструктура во Кавадарци 

Кавадарци, 9 јули 2024 (МИА) - На Општина Кавадарци и се доделени средства од Владата преку заемот н...

Се вади речен нанос од коритото на Луда Мара во Кавадарци 

Се вади речен нанос од коритото на Луда Мара во Кавадарци 

Кавадарци, 8 јули 2024 (МИА) - Се вади речен нанос од коритото на Луда Мара во Кавадарци, на терен с...

Активности за поголема прегледност на патот од Глишиќ до Марена 

Активности за поголема прегледност на патот од Глишиќ до Марена 

Кавадарци, 6 јули 2024 (МИА) - Активности за поголема прегледност на патот, беа спроведени на терен...

Кавадарчанец лишен од слобода по пријава дека допирал млада сограѓанка

Кавадарчанец лишен од слобода по пријава дека допирал млада сограѓанка

Кавадарци, 6 јули 2024 (МИА) - Шеесет и седумгодишен кавадарчанец бил лишен од слобода по пријава де...

Шпиц во наводнувачката сезона, земјоделците бараат повеќе вода и ред при наводнувањето 

Шпиц во наводнувачката сезона, земјоделците бараат повеќе вода и ред при наводнувањето 

Кавадарци, 5 јули 2024 (МИА) - Поради високите температури, започна шпицот во наводнувачката сезона,...

Во Кавадарци реализиран проект за намалување на негативното влијание на цврстиот отпад врз животната средина

Во Кавадарци реализиран проект за намалување на негативното влијание на цврстиот отпад врз животната средина

Кавадарци, 5 јули 2024 (МИА) - „Примена на позитивни еколошки практики за намалување на негативното...

Дваесет и три жени жртви на семејно насилство побарале помош во Центарот за поддршка во Кавадарци за шест месеци 

Дваесет и три жени жртви на семејно насилство побарале помош во Центарот за поддршка во Кавадарци за шест месеци 

Кавадарци, 4 јули 2024 (МИА) - Дваесет и три жени жртви на семејно насилство побарале помош од регио...

Лишени од слобода кавадарчанка која му се заканувала на сопругот и кавадарчанец кој обљубил сограѓанка

Лишени од слобода кавадарчанка која му се заканувала на сопругот и кавадарчанец кој обљубил сограѓанка

Кавадарци, 3 јули 2024 (МИА) - Лишени од слобода биле вчера кавадарчанка која му се заканувала на со...

Вински музеј Кавадарци со околу 13.500 посетители за неполни четири години

Вински музеј Кавадарци со околу 13.500 посетители за неполни четири години

Кавадарци, 3 јули 2024 (МИА) – Вински музеј Кавадарци е посетен од околу 13.500 посетители за неполн...

Здружението на пензионери од Кавадарци промовираше видео песни од пејачката група „Никола Бадев“

Здружението на пензионери од Кавадарци промовираше видео песни од пејачката група „Никола Бадев“

Кавадарци, 3 јули 2024 (МИА) - Здружението на пензионери од Кавадарци синоќа промовираше видео песни...

Во Кавадарци улична кошарка во склоп на летниот фестивал

Во Кавадарци улична кошарка во склоп на летниот фестивал

Кавадарци, 2 јули 2024 (МИА) - Улична кошарка ќе се реализира во Кавадарци, во склоп на летниот фест...

Во кавадаречко Бохула се поставува фекална канализација, колекторски систем во Бегниште 

Во кавадаречко Бохула се поставува фекална канализација, колекторски систем во Бегниште 

Кавадарци, 2 јули 2024 (МИА) - Во кавадаречко Бохула се поставува фекална канализација, колекторски...

Општина Кавадарци ги повика земјоделците да пријават штети од  врнежи од град 

Општина Кавадарци ги повика земјоделците да пријават штети од  врнежи од град 

Кавадарци, 1 јули 2024 (МИА) - Општина Кавадарци ги повика земјоделците да пријават штети од град, п...

Image

Остани поврзан