• вторник, 18 јуни 2024
Членките на ЕУ не би требало да присуствуваат на инаугурацијата на Путин, порача Борел

Членките на ЕУ не би требало да присуствуваат на инаугурацијата на Путин, порача Борел

Брисел, 7 мај 2024 (МИА) – Моето лично мислење е сосема јасно дека земјите членки не треба да присус...

Борел: Израелската офанзива врз Рафа само ќе ја влоши катастрофалната хуманитарна криза 

Борел: Израелската офанзива врз Рафа само ќе ја влоши катастрофалната хуманитарна криза 

Брисел, 7 мај 2024 (МИА) – Израел минатата ноќ започна копнена офанзива врз Рафа и покрај предупреду...

Борел: Новинарите мора да бидат заштитени во секое време и насекаде

Борел: Новинарите мора да бидат заштитени во секое време и насекаде

Брисел, 3 мај 2024 (МИА) - Новинарите и медиумските работници секојдневно храбро ја практикуваат сво...

Михалис Рокас официјално номиниран за нов евроамбасадор во Скопје 

Михалис Рокас официјално номиниран за нов евроамбасадор во Скопје 

Брисел, 17 април 2024 (МИА) - Високиот претставник на ЕУ за надворешна...

Борел: Да не дозволиме „да се игра шах“ на Блискиот Исток, да го оттргнеме регионот од работ на амбисот (ДПЛ) 

Борел: Да не дозволиме „да се игра шах“ на Блискиот Исток, да го оттргнеме регионот од работ на амбисот (ДПЛ) 

Брисел, 16 април 2024 (МИА) - Шефовите на дипломатии на ЕУ заземаа цврст став со барање до сите стра...

Борел: Да не дозволиме „да се игра шах“ на Блискиот Исток, да го отргнеме регионот од работ на амбисот 

Борел: Да не дозволиме „да се игра шах“ на Блискиот Исток, да го отргнеме регионот од работ на амбисот 

Брисел, 16 април 2024 (МИА) - Шефовите на дипломатии на ЕУ заземаа цврст став со барање до сите стра...

Борел: Руската агресија врз Украина се одразува и врз настаните во Индо-пацификот 

Борел: Руската агресија врз Украина се одразува и врз настаните во Индо-пацификот 

Брисел, 4 април 2024 (МИА) - На денешната средба со нашите партнери од Индо-пацифичкиот регион ќе ра...

Борел бара истрага за израелскиот напад врз персоналот на ВЦК во Газа 

Борел бара истрага за израелскиот напад врз персоналот на ВЦК во Газа 

Брисел, 2 април 2024 (МИА) - Високиот претставник на ЕУ за надворешна политика и безбедност Жосеп Бо...

Борел: Очекувам лидерите на ЕУ да повикаат на одржлив прекин на огнот во Газа

Борел: Очекувам лидерите на ЕУ да повикаат на одржлив прекин на огнот во Газа

Брисел, 21 март 2024 (МИА) – Очекувам Советот на ЕУ денеска да донесе заклучоци со кои ќе биде израз...

Борел: Колективно да се спротивставиме на расната дискриминација

Борел: Колективно да се спротивставиме на расната дискриминација

Брисел, 21 март 2024 (МИА) - На многу места, расната дискриминација продолжува да ги нагризува темел...

Борел: Доставив предлог до Советот на ЕУ за користење на приходите од блокираните руски средства 

Борел: Доставив предлог до Советот на ЕУ за користење на приходите од блокираните руски средства 

Брисел, 20 март 2023 (МИА) - Денеска го претставив мојот предлог за усвојување одлука на Советот на...

Борел: Советот за надворешни работи одобри пет милијарди евра помош за Украина

Борел: Советот за надворешни работи одобри пет милијарди евра помош за Украина

Брисел, 18 март 2024 (МИА) – Совет за надворешни работи на ЕУ денеска го одобри мојот предлог за соз...

Борел: На денешниот Совет за надворешни работи очекувам важни одлуки за поддршката на Украина

Борел: На денешниот Совет за надворешни работи очекувам важни одлуки за поддршката на Украина

Брисел, 18 март 2024 (МИА) – Се надевам дека денеска конечно ќе донесеме важни одлуки, пред се за Фо...

Борел: Ќе предложиме режимот на санкции за човекови права на ЕУ да го носи името на Навални 

Борел: Ќе предложиме режимот на санкции за човекови права на ЕУ да го носи името на Навални 

Брисел, 19 февруари 2024 (МИА) - Високиот претставник на ЕУ за надворешни работи и безбедност Жозеп...

Борел: Пакистан да спроведе целосна истрага за пријавените нерегуларности на изборите 

Борел: Пакистан да спроведе целосна истрага за пријавените нерегуларности на изборите 

Брисел, 9 февруари 2024 (МИА) – Европската Унија ги повикува релевантните органи на Пакистан да обез...

Image

Остани поврзан