• среда, 19 јуни 2024
Приватните специјализанти очекуваат новиот министер веднаш по назначувањето да ги повика на разговори

Приватните специјализанти очекуваат новиот министер веднаш по назначувањето да ги повика на разговори

Скопје, 14 мај 2024 (МИА) - Приватните специјализанти и денеска ја искористија паузата за да се собе...

Лекари приватни специјализанти побараа првиот прием на идниот министер за здравство да биде за решавање на нивните барања

Лекари приватни специјализанти побараа првиот прием на идниот министер за здравство да биде за решавање на нивните барања

Скопје, 30 април 2024 (МИА) - Лекари приватни специјализанти побараа првиот прием на идниот министер...

Протест на приватните специјализанти пред Министерството за здравство

Протест на приватните специјализанти пред Министерството за здравство

Скопје, 22 април 2024 (МИА) - Приватните специјализанти денеска под мотото „5 до 12 за македонското...

Четврти ден штрајк на приватни специјализанти, осуда за притисоците што ги имаат од клиниките и од постарите колеги специјалисти

Четврти ден штрајк на приватни специјализанти, осуда за притисоците што ги имаат од клиниките и од постарите колеги специјалисти

Скопје, 18 април 2024 (МИА) - Штрајкот на докторите приватни специјализанти продолжува и понатаму. Н...

Продолжува штрајкот на приватните специјализанти, за нив е неприфатлива владината одлука прашањето да се решава по изборите

Продолжува штрајкот на приватните специјализанти, за нив е неприфатлива владината одлука прашањето да се решава по изборите

Скопје, 17 април 2024 (МИА) - Продолжи штрајкот на лекари приватни специјализанти, откако Владата на...

Втор ден генерален штрајк на приватните специјализанти

Втор ден генерален штрајк на приватните специјализанти

Скопје, 16 април 2024 (МИА) - Приватните специјализанти утрово продолжија со генералниот штрајк, што...

Приватните специјализанти вечер ќе соопштат дали ќе продолжат со генералниот штрајк

Приватните специјализанти вечер ќе соопштат дали ќе продолжат со генералниот штрајк

Скопје, 15 април 2024 (МИА) - Приватните специјализанти вечер ќе соопштат дали ќе продолжат со генер...

Демири бара трпение од приватните специјализанти, им ветува повисоки примања по изборите

Демири бара трпение од приватните специјализанти, им ветува повисоки примања по изборите

Скопје, 15 април 2024 (МИА) - Министерот за здравство Илир Демири бара трпение од приватните специја...

Над 400 приватни специјализанти стапија во штрајк за повисок надомест и решавање на статусот

Над 400 приватни специјализанти стапија во штрајк за повисок надомест и решавање на статусот

Скопје, 15 април 2024 (МИА) -  Над 400 приватни специјализанти изутринава стапија во генерален...

Генерален штрајк на приватни специјализанти

Генерален штрајк на приватни специјализанти

Скопје, 15 април 2024 (МИА) - Приватни специјализанти најавија генерален штрајк од денеска. Причина...

МЗ: По средбата со приватните специјализанти, извештај е доставен до Влада

МЗ: По средбата со приватните специјализанти, извештај е доставен до Влада

Скопје, 11 април 2024 (МИА) - По средбата со приватните специјализанти, изготвен е извештај и достав...

Приватни специјализанти најавија генерален штрајк од понеделник

Приватни специјализанти најавија генерален штрајк од понеделник

Скопје, 11 април 2024 (МИА) - Приватни специјализанти најавија генерален штрајк од понеделник. Во де...

Георгиева: МЗ ќе испрати информација до Владата и до ФЗО од наредниот месец да биде коригирана платата на приватните специјализанти

Георгиева: МЗ ќе испрати информација до Владата и до ФЗО од наредниот месец да биде коригирана платата на приватните специјализанти

Скопје, 27 март 2024 (МИА) - Доктор Александра Георгиева, претседателка...

Image

Остани поврзан