• среда, 17 јули 2024
Анкета: Површни информации од медиумите и паушални изјави од институциите

Анкета: Површни информации од медиумите и паушални изјави од институциите

Скопје, 17 јули 2024 (МИА) -  Истражување на јавното мислење

На Месечината откриена пештера погодна за научна база

На Месечината откриена пештера погодна за научна база

Рим, 17 јyли 2024 (МИА) - Научниците првпат открија пештера на Месечината, длабока најмалку 100 метр...

ЦГК:  Земјата годишно губи 146 милиони кубици вода за пиење, најниска цената во Боговиње, највисока во Кочани, просечната 27,49 денари за кубик

ЦГК: Земјата годишно губи 146 милиони кубици вода за пиење, најниска цената во Боговиње, највисока во Кочани, просечната 27,49 денари за кубик

Скопје,11 јули 2024 (МИА) - Земјата годишно губи 146 милиони кубици вод...

Детектор: Македонските граѓани сакаат членство во ЕУ, но не по цена на Бугари во Уставот

Детектор: Македонските граѓани сакаат членство во ЕУ, но не по цена на Бугари во Уставот

Скопје, 1 јули 2024 (МИА) - Македонските граѓани поддржуваат членство в...

Истражување: Средношколци не знаат алатки за проверка на потекло на фотографии на интернет

Истражување: Средношколци не знаат алатки за проверка на потекло на фотографии на интернет

Скопје, 27 јуни 2024 (МИА) - Учениците не знаат алатки за проверка на потекло на фотографии на интер...

Презентација на истражување за медиумската писменост кај учениците во прва и втора година

Презентација на истражување за медиумската писменост кај учениците во прва и втора година

Скопје, 27 јуни 2024 (МИА) - Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) денеска ќе...

Две третини од Украинците сметаат дека Зеленски треба да остане на функцијата претседател

Две третини од Украинците сметаат дека Зеленски треба да остане на функцијата претседател

Киев, 17 јуни 2024 (МИА) - Две третини од Украинците сметаат дека Володимир Зеленски треба да остане...

Месечевиот прав може да се користи за технологијата на иднината

Месечевиот прав може да се користи за технологијата на иднината

Ватерло, 12 јyни 2024 (МИА) - Месечевата прашина може да се искористи во производството на сателити,...

Истражување: Вагнер  загубила речиси 20.000 припадници во битките за Бахмут

Истражување: Вагнер загубила речиси 20.000 припадници во битките за Бахмут

Москва, 12 јуни 2024 (МИА) - Платеничката група Вагнер загубила речиси 20.000 припадници во битките...

Истражување:  Во 2023 година најмногу вооружени конфликти од крајот на Втората светска војна

Истражување: Во 2023 година најмногу вооружени конфликти од крајот на Втората светска војна

Осло, 10 јуни 2024 (МИА) - Во светот во 2023 година се случиле повеќе вооружени конфликти од која би...

Детектор: Две третини од граѓаните сметаат дека имаме неквалитетно образование

Детектор: Две третини од граѓаните сметаат дека имаме неквалитетно образование

Скопје, 9 јуни 2024 (МИА) - Над две третини од граѓаните сметаат дека земјава има неквалитетно образ...

Европско-јапонски сателит за истражување на климата лансиран од САД

Европско-јапонски сателит за истражување на климата лансиран од САД

Вашингтон, 29 мај 2024 (МИА) - Европско-јапонскиот сателит за истражување на климата, чија цел е да...

Истражување: Нелегалните дроги и проституцијата генерираа 4,5 милијарди евра за холандската економија во 2021 година

Истражување: Нелегалните дроги и проституцијата генерираа 4,5 милијарди евра за холандската економија во 2021 година

Амстердам, 27 мај 2024 (МИА) - Шверцот со дрога, илегалната проституција и шверцот со тутун генерира...

Истражување: Половина од раселените Украинци изразиле подготвеност да се вратат во земјата

Истражување: Половина од раселените Украинци изразиле подготвеност да се вратат во земјата

Киев, 14 мај 2024 (МИА) - Половина од украинските бегалци во Германија, Полска и Чешка се подготвени...

Истражување: Опаѓа популарноста на САД низ светот поради поддршката на војната на Израел во Газа

Истражување: Опаѓа популарноста на САД низ светот поради поддршката на војната на Израел во Газа

Вашингтон, 8 мај 2024 (МИА) - Глобалната популарност на Соединетите Американски Држави опаѓа поради...

Image

Остани поврзан