• вторник, 18 јуни 2024
„Охридско лето“ на годинешното Генерално собрание на Европската фестивалска асоцијација

„Охридско лето“ на годинешното Генерално собрание на Европската фестивалска асоцијација

Охрид, 15 мај 2024 (МИА) – Претставници на Националната установа „Охрид...

Велигденски концерт на „Охридско лето“ во „Света Софија“ во Охрид со женскиот хор „Менада“

Велигденски концерт на „Охридско лето“ во „Света Софија“ во Охрид со женскиот хор „Менада“

Охрид, 25 април 2024 (МИА) – Националната установа „Охридско лето“ по повод големиот верски празник...

Оперски арии со маестро Федерико Сера како осмомартовски подарок за дамите во Охрид

Оперски арии со маестро Федерико Сера како осмомартовски подарок за дамите во Охрид

Охрид, 9 март 2024 (МИА) – Со арии на Џузепе Верди, во изведба на итали...

„Охридско лето“ организира осмомартовски концерт со италијанскиот тенор Федерико Сера

„Охридско лето“ организира осмомартовски концерт со италијанскиот тенор Федерико Сера

Охрид, 3 март 2024 (МИА) – Националната установа „Охридско лето“ по повод 8 март – Меѓународниот ден...

„Охридско лето“: Квалитетна програма со одобрените 30 милиони денари од Министерството за култура

„Охридско лето“: Квалитетна програма со одобрените 30 милиони денари од Министерството за култура

Охрид, 8 февруари 2024 (МИА) - Националната установа „Охридско лето” за реализација на годинешното и...

Поповиќ: „Охридско лето“ испраќа уште една успешна година

Поповиќ: „Охридско лето“ испраќа уште една успешна година

Охрид, 27 декември 2023 (МИА) – Националната установа „Охридско лето“ и во 2023 година го задржа пие...

Новогодишен концерт на „Охридско лето“  со делата на Штраус, Брамс и Калман

Новогодишен концерт на „Охридско лето“ со делата на Штраус, Брамс и Калман

Скопје, 16 декември 2023 (МИА) - Новогодишен концерт на Оркестарот под покровителство на „Охридско л...

„Охридско лето“ организира Новогодишен концерт во Охрид со избрани дела на Штраус, Брамс, Калман

„Охридско лето“ организира Новогодишен концерт во Охрид со избрани дела на Штраус, Брамс, Калман

Охрид, 11 декември 2023 (МИА) – Новогодишен концерт под покровителство на „Охридско лето“ ќе се одрж...

Рекордна посетеност и бројна странска публика на 63-то издание на „Охридско лето“

Рекордна посетеност и бројна странска публика на 63-то издание на „Охридско лето“

Охрид, 20 август 2023 (МИА) - Импресивни, возбудливи и блескави доживувања на врвните концерти и теа...

Со концертот на хорот „Про Арс“ затворена музичката програма на Фестивалот „Охридско лето“

Со концертот на хорот „Про Арс“ затворена музичката програма на Фестивалот „Охридско лето“

Охрид, 20 август 2023 (МИА) - Во црквата „Света Софија“  вчеравечер одекнаа извонредните вокалн...

Претставата „Лагата“ и Драмскиот театар од Белград за затворање на годинешното 63-то издание на „Охридско лето“

Претставата „Лагата“ и Драмскиот театар од Белград за затворање на годинешното 63-то издание на „Охридско лето“

Охрид, 20 август 2023 (МИА) - Годинешното 63-то по ред издание на Фестивалот „Охридско лето“ ќе биде...

Музичка вечер на „Охридско лето“ со концертот на професионалниот мешан хор „Про Арс“

Музичка вечер на „Охридско лето“ со концертот на професионалниот мешан хор „Про Арс“

Охрид, 19 август 2023 (МИА) – Последната содржина од музичкиот дел на програмата на годинешното 63-т...

„Нора“ на Ибзен со Градскиот театар од Љубљана вечерва на „Охридско лето“

„Нора“ на Ибзен со Градскиот театар од Љубљана вечерва на „Охридско лето“

Охрид, 18 август 2023 (МИА) – Претпоследната содржина од драмскиот дел на програмата на „Охридско ле...

На „Охридско лето“ вечерва концерт на нашата пијанистка „Мимоза Ќека“

На „Охридско лето“ вечерва концерт на нашата пијанистка „Мимоза Ќека“

Охрид, 16 август 2023 (МИА) – Годинешната фестивалска програма „Охридско лето“ ја продолжува со содр...

Вечер со уд и уметникот Јозеф Тавадрос на „Охридско лето“

Вечер со уд и уметникот Јозеф Тавадрос на „Охридско лето“

Охрид, 15 август 2023 (МИА) – Музичката програма на „Охридско лето“ за денеска нуди интересна содржи...

Image

Остани поврзан