• вторник, 25 јуни 2024
Лета: „Постепена интеграција“ може да биде вистинскиот пат во проширувањето на ЕУ 

Лета: „Постепена интеграција“ може да биде вистинскиот пат во проширувањето на ЕУ 

Брисел, 17 април 2024 (МИА) - При проширувањето на ЕУ, фокусот не треба да биде насочен само кон сам...

Енрико Лета: Мора да се запре одливот на мозоци од посиромашните земји на ЕУ 

Енрико Лета: Мора да се запре одливот на мозоци од посиромашните земји на ЕУ 

Брисел, 4 јануари 2024 (МИА) – Европската Унија мора да ги промени своите правила за државно субвенц...

Енрико Лета задолжен да подготви извештај за иднината на единствениот пазар на ЕУ 

Енрико Лета задолжен да подготви извештај за иднината на единствениот пазар на ЕУ 

Брисел, 16 септември 2023 (МИА) – Актуелниот и идниот претседавач на ЕУ, Шпанија и Белгија и Европск...

Поранешниот италијански премиер Лета предлага европска конфедерација со 36 земји

Поранешниот италијански премиер Лета предлага европска конфедерација со 36 земји

Брисел, 6 мај 2022 (МИА) - Поранешниот италијански премиер Енрико Лета во интервју за белгискиот весник...

Image

Остани поврзан