• среда, 19 јуни 2024
Иран најави промена на својата нуклеарна доктрина доколку се почуствува воено загрозен од Израел

Иран најави промена на својата нуклеарна доктрина доколку се почуствува воено загрозен од Израел

Техеран, 9 мај 2024 (МИА) - Иран ќе мора да ја промени својата нуклеарна доктрина доколку Израел му...

Иранско МНР: За нуклеарното оружје нема место во иранската нуклеарна доктрина

Иранско МНР: За нуклеарното оружје нема место во иранската нуклеарна доктрина

Техеран, 22 април 2024 (МИА) – Во денешното соопштение од иранското Министерство за надворешни работ...

Канани: Во иранската нуклеарна доктрина нема место за нуклеарно оружје

Канани: Во иранската нуклеарна доктрина нема место за нуклеарно оружје

Техеран, 22 април 2024 (МИА) – За нуклеарното оружје нема место во иранската нуклеарна доктрина, соо...

Генерал Хагталаб: Иран може да ја ревидира својата нуклеарна доктрина

Генерал Хагталаб: Иран може да ја ревидира својата нуклеарна доктрина

Техеран, 18 април 2024 (МИА) – Поради израелските закани за масовен воен одговор Иран може да ја рев...

Image

Остани поврзан