• вторник, 16 јули 2024
Зголемени патроли во планинските предели, еден од заклучоците на Штабот за заштита и спасување на Кавадарци

Зголемени патроли во планинските предели, еден од заклучоците на Штабот за заштита и спасување на Кавадарци

Кавадарци, 16 јули 2024 (МИА) - Зголемени патроли во планинските предели, да се зголеми превенцијата...

Лажно се претставувал како градоначалник и пријавил настан, полицијата документира случај за 80 - годишник од Кавадарци 

Лажно се претставувал како градоначалник и пријавил настан, полицијата документира случај за 80 - годишник од Кавадарци 

Кавадарци, 16 јули 2024 (МИА) - Лажно се претставувал како градоначалник и пријавил настан, полиција...

Кавадаречкиот Совет донесе одлука за основање Јавно претрпијатие за енергетика „Кавадарци гас

Кавадаречкиот Совет донесе одлука за основање Јавно претрпијатие за енергетика „Кавадарци гас" 

Кавадарци, 16 јули 2024 (МИА) - Кавадаречкиот Совет денеска на вонредна седница донесе одлука за осн...

Противпожарна Кавадарци со апел за внимателност, при палење меѓи на ниви се предизвикуваат пожари

Противпожарна Кавадарци со апел за внимателност, при палење меѓи на ниви се предизвикуваат пожари

Кавадарци, 16 јули 2024 (МИА) - Територијалната противпожарна единица Кавадарци со апел за внимателн...

Јанчев: Интензивно се гради затворениот базен во Кавадарци 

Јанчев: Интензивно се гради затворениот базен во Кавадарци 

Кавадарци, 16 јули 2024 (МИА) - Продолжува интензивната изградба на затворениот базен во Кавадарци,...

Одбележани 130 години од формирањето на првиот комитет на ТМОРО во Кавадарци, веднаш по Солунскиот

Одбележани 130 години од формирањето на првиот комитет на ТМОРО во Кавадарци, веднаш по Солунскиот

Кавадарци, 15 јули 2024 (МИА) - Сто и триесет години од формирањето на првиот комитет на ТМОРО во Ка...

Се поставуваат нови фонтани во градот Кавадарци 

Се поставуваат нови фонтани во градот Кавадарци 

Кавадарци, 11 јули 2024 (МИА) - Се поставуваат нови фонтани во градот Кавадарци, информираа денеска...

Превентивна акција за важноста од носење кациги од страна на мотоциклисти и велосипедисти во Кавадарци

Превентивна акција за важноста од носење кациги од страна на мотоциклисти и велосипедисти во Кавадарци

Кавадарци, 11 јули 2024 (МИА) - „Ако управуваш со мотоцикл или велосипед со помошен мотор, носи каци...

Над милион денари за подобра патна инфраструктура во Кавадарци 

Над милион денари за подобра патна инфраструктура во Кавадарци 

Кавадарци, 9 јули 2024 (МИА) - На Општина Кавадарци и се доделени средства од Владата преку заемот н...

Се вади речен нанос од коритото на Луда Мара во Кавадарци 

Се вади речен нанос од коритото на Луда Мара во Кавадарци 

Кавадарци, 8 јули 2024 (МИА) - Се вади речен нанос од коритото на Луда Мара во Кавадарци, на терен с...

Активности за поголема прегледност на патот од Глишиќ до Марена 

Активности за поголема прегледност на патот од Глишиќ до Марена 

Кавадарци, 6 јули 2024 (МИА) - Активности за поголема прегледност на патот, беа спроведени на терен...

Кавадарчанец лишен од слобода по пријава дека допирал млада сограѓанка

Кавадарчанец лишен од слобода по пријава дека допирал млада сограѓанка

Кавадарци, 6 јули 2024 (МИА) - Шеесет и седумгодишен кавадарчанец бил лишен од слобода по пријава де...

Шпиц во наводнувачката сезона, земјоделците бараат повеќе вода и ред при наводнувањето 

Шпиц во наводнувачката сезона, земјоделците бараат повеќе вода и ред при наводнувањето 

Кавадарци, 5 јули 2024 (МИА) - Поради високите температури, започна шпицот во наводнувачката сезона,...

Во Кавадарци реализиран проект за намалување на негативното влијание на цврстиот отпад врз животната средина

Во Кавадарци реализиран проект за намалување на негативното влијание на цврстиот отпад врз животната средина

Кавадарци, 5 јули 2024 (МИА) - „Примена на позитивни еколошки практики за намалување на негативното...

Дваесет и три жени жртви на семејно насилство побарале помош во Центарот за поддршка во Кавадарци за шест месеци 

Дваесет и три жени жртви на семејно насилство побарале помош во Центарот за поддршка во Кавадарци за шест месеци 

Кавадарци, 4 јули 2024 (МИА) - Дваесет и три жени жртви на семејно насилство побарале помош од регио...

Image

Остани поврзан