Kërpudha të mbushura, s’mund të jenë më të shpejta ose më të lehta... Parahaje e shkëlqyer ose si pjatë shoqëruese e këndshme me çdo ushqim.
Përbërësit:
10 kërpudha të mëdha
220 gram djathë mocarela
1/2 qepë
1 lugë vaj ulliri
majdanoz i grirë
1 lugë spec i kuq
1 lugë zarzavate të thata
Përgatitja:
Hiqni kërcejtë nga kërpudhat dhe pritini imët. Pritini imët gjysmën e qepës dhe skuqini së bashku në vaj ulliri me kërcejtë e kërpudhave të grira derisa të avullojë i gjithë lëngu. Pritini një fetë mocarela përgjysmë dhe grimconi imët njërën gjysmë, ndërsa gjysmën tjetër pritini në feta. Përzieni mocarelën e grirë, kërpudhat, qepën dhe majdanozin, specin dhe perimet e thata dhe mbushni kërpudhat. Vendosni fetat e mocarelës sipër kërpudhave të mbushura dhe piqini në 200 gradë derisa djathi të marrë ngjyrë të artë.
Ju bëftë mirë!
Foto: Freepik