• петок, 05 декември 2025
Biskota me mjaltë

Të  përgatitura nga një brumë aromatik me mjaltë, shumë të bukura dhe të shijshme. 

Përbërësit:

200 gram mjaltë

10 gram sheqer

10 ml ujë (1 lugë gjelle)

250 gram miell i zakonshëm

1 lugë pluhur pjekjeje

250 gram miell spelete

12 gram sodë buke

1/2 lugë kanellë

1/2 lugë karafil

1 vezë

70 ml qumësht

50 gram gjalpë i zbutur
 

Përgatitja:

Për brumin, ngrohni mjaltin me sheqer dhe ujë derisa sheqeri të tretet. Lëreni të ftohet. Përzieni miellin me pluhurin pjekës dhe siteni në një enë. Përzieni miellin e spelit me sodën e bukës dhe shtojeni në përzierjen e miellit dhe pluhurit pjekës. Shtoni vezën, kanellën, karafilin, qumështin, gjalpin, përzierjen e ftohur të mjaltit dhe sheqerin e shkrirë dhe përzieni gjithçka derisa të bëhet një brumë. Vendoseni brumin në frigorifer për rreth 2 orë. Hapeni brumin në një trashësi prej 5 mm në një sipërfaqe të spërkatur me miell. Pritini rrathë ose motive të ndryshme dhe rregullojini në një tepsi pjekjeje të lyer me yndyrë dhe të spërkatur me miell. Lyejini biskotat e mjaltit me qumësht dhe vendosini në pjesën e mesëm të furrës të parangrohur në 180°C. Piqeni për 10 minuta me derën e furrës paksa të hapur.

 

 

Foto: Freepik

 

Тагови

Остани поврзан