• четврток, 18 април 2024

Тимот на Навални вели дека неговите „убијци“ сакаат да ги прикријат трагите и затоа не го предаваат неговото тело

Тимот на Навални вели дека неговите „убијци“ сакаат да ги прикријат трагите и затоа не го предаваат неговото тело

Москва, 17 февруари 2024 (МИА) - Тимот на Алексеј Навални денеска ги обвини руските власти дека се обидуваат да ги „прикријат трагите“ со тоа што одбиваат да им го предадат телото на мртвиот критичар на Кремљ на неговите роднини.

„Очигледно е дека убијците сакаат да ги прикријат трагите и затоа не го предаваат телото на Алексеј, кријат дури и од неговата мајка“, се вели во објавата на неговиот тим на Телеграм. рп/

Фото: ЕПА

Остани поврзан