• вторник, 28 ноември 2023

Промоција на Прирачник за менторство посветен на жените и девојките

Промоција на Прирачник за менторство посветен на жените и девојките

Скопје, 21 ноември 2023 (МИА) – Во Националната Галерија Даут Пашин Амам вечер ќе биде промовиран Прирачник за менторство изработен од Радмила Живановиќ и Ивана Маринчек Михајловиќ

Како што информира Здружението за еднакви можности - Мрежа Стела, Прирачникот има за цел да направи исчекор во делот на афирмирање на менторството како клучен дел од оснажнувањето на жените и девојките во нашето општество.

Предвидена е и дискусија за солидарност меѓу жените и поддршката на нивното учество во опшествениот, политичкиот и економскиот живот. свс/мд/

Фото: Стела

Можно е и ова да ти се допаѓа

Остани поврзан