• сабота, 16 септември 2023

Парламентарното мнозинство ги избра новите министри во Владата

Парламентарното мнозинство ги избра новите министри во Владата
Скопје, 27 февруари 2023
 
На предлог на претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, доцна вечерва, со мнозинство гласови, Собранието на Република Северна Македонија ги избра четворицата нови министри:
  • Кренар Лога, за министер кој ќе раководи со Министерството за правда;
  • Фатмир Меџити, за министер кој ќе раководи со Министерството за здравство;
  • Азир Алиу, за министер кој ќе раководи со Министерството за информатичко општество и администрација;
  • Каја Шукова за министерка која ќе раководи со Министерството за животна средина и просторно планирање.
Како Влада, продолжуваме, ефикасно да ги спроведуваме реформите во интерес на граѓаните и ќе го зајакнуваме парламентарното мнозинство, по трасираниот, европскиот пат, со цел членство на Република Северна Македонија во Европската Унија, како национален и стратешки државен интерес.
 
Влада на Република Северна Македонија
 

—————————————————————————————————————————

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

 
 

Остани поврзан