• петок, 07 јуни 2024

„Паркови и зеленило“: Немаме склучено договор со Владата за одржување на дворот на владиниот објект

„Паркови и зеленило“: Немаме склучено договор со Владата за одржување на дворот на владиниот објект

Скопје, 13 мај 2024

Во врска со прашањето дали ЈП Паркови и зеленило има склучено договор со Владата за одржување на дворот на објектот на Владата Ве информираме дека таков договор со Владата нашето претпријатие нема склучено. ЈП Паркови и зеленило е надлежно за одржување на зеленилото во парковите, булеварите, собирните и магистрални улици кои се под надлежност на Град Скопје, како и Парк шумите Водно, Гази баба, СРЦ Сарај и Матка.

Останатото зеленило во населбите и помеѓу блоковите е под надлежност на општините, додека пак дворовите во сите институции се обврска за одржување на самата институција (било да се работи за болница, поликлиника, државна агенција, министерство, па и Влада). Во сите овие институции има општи служби кои треба да се грижат за овие прашања, или треба да склучат договор со ЈП Паркови и зеленило за уредување или одржување на нивните дворови, по кој договор ние понатаму би постапувале. Во случајов таков договор со Владата претпријатието нема склучено. Во прилог јавно достапен документ за кој треба да го одржува дворот на Владата и тоа за 330 илјади евра.

Одделение за односи со јавност на ЈП „Паркови и зеленило“ - Скопје

Фото: Лого

__________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Остани поврзан