• недела, 03 март 2024

Панел дискусија за придобивките од Берлинскиот процес

Панел дискусија за придобивките од Берлинскиот процес

Скопје, 11 декември 2023 (МИА) – Панел дискусија „Придобивките од Берлинскиот процес за Северна Македонија: Осврт на сработеното во делот на заедничкиот регионален пазар со фокус на роамингот“ денеска ќе се одржи во Скопје во организација на  Институтот за демократија (ИДСЦС).

Целта на настанот е да иницира дијалог за преземените заложби од Берлински процес, преку кратка презентација на досегашните успеси и предизвици на Берлинскиот процес кои спаѓаат во акциските планови за имплементацијата на заедничкиот регионален пазар и зелената агенда. Посебен фокус ќе биде ставен на роамингот како резултат од Берлинскиот процес.вј/мд/

Фото: МИА архива

Остани поврзан