• четврток, 18 април 2024

„Нови енергии“ - изложба на ново примени членови во ДЛУМ

„Нови енергии“ -  изложба на ново примени членови во ДЛУМ

Скопје, 14 февруари 2024 (МИА) - „Нови енергии“ е изложба на ново примени членови на Друштвото на ликовни уметници (ДЛУМ) која ќе биде отворена вечер во галеријата во Домот на Армијата во Скопје.

На изложбата ќе бидат претставени новите членови на Друштвото примени од 2023 и од првиот конкурс од 2024 година. Изложбата ќе биде отворена од претседателкатa на ДЛУМ, Јана Манева-Чупоска и претседателката на Уметнички совет, Маја Рауник Кирков.

Ќе бидат изложени делата на Ана В'чкова, Весна Стефановска, Гоце Стоилковски, Дејан Давчевски, Доротеј Нешовски, Ирена Гапковска, Методи Исков, Никола Упевче, Марија Николова, Сарита Конеска, Софија Илиева, Ферди Булут, Филип Ристевски, Антоанета Малиновиќ, Бојан Вртев, Дефне Еминовска, Дорина Тенева, Драганчо Таневски, Елена Димова Пантелиќ, Јасмина Главинче, Јоана Арсовска, Леон Тенев, Методија Јованов, Павел Јовановски, Пале Јовановска, Тања Ристовска, Филип Новески, Озбек Ајваз, Ленче Коцевска, Аница Китаноска, Мила Добреска, Марија Трајановска, Виктор Јаневски, Стефан Анчевски, Лусијана Ампева, Марта Патлиџанковска, Љупка Галаска, Славица Танеска,  Петар Миљковиќ и Мариго Исеини (Локу).бт/мд/

Фото: ДЛУМ                     

Остани поврзан