• понеделник, 04 март 2024

Надојдена поголема количина вода со опасност за излевање на патот Кавадарци - Прилеп кај тунелите

Надојдена поголема количина вода со опасност за излевање на патот Кавадарци - Прилеп кај тунелите

Кавадарци, 14 јуни 2023 (МИА) - Надојдена е поголема количина на вода со опасност за излевање на патот Кавадарци - Прилеп кај тунелите, информираа вечерва од Центарот за управување со кризи. 

- РЦУК Кавадарци излезе со вонредна информација. Според информацијата добиена од 112, во 18,21 часот, на регионалниот пат од Кавадарци - Прилеп, кај тунелите, од силното невреме е пријавено надоаѓање на поголема количина на вода, со опасност за излевање. Веднаш беа известени субјектите во СУК и беше стапено во контакт со лицето од ЕЛС Кавадарци, кое извести дека е стапено во контакт со изведувачот на тој патен правец и дека во случај на излевање на реката, во содејство со  изведувачите на автопатот – Сино Хидро, ќе интервенираат со нивни машини за да не дојде до излевање и поплавување на патот, се вели во известувањето од Центарот за управување со кризи. свд/са/

Фото: МИА архива

Можно е и ова да ти се допаѓа

Остани поврзан