• недела, 21 април 2024

Мицкоски се сретна со Роберт Скот Хејзлет од НДИ

Мицкоски се сретна со Роберт Скот Хејзлет од НДИ

29 септември 2023 

Денес заедно со членовите на ИК на партијата, Ели Панова и Дафина Стојаноска и меѓународниот секретар Стефан Андоновски остварив средба со Роберт Скот Хејзлет и претставници на Националниот демократски институт.

На средбата се констатираше одличната соработка која ја има ВМРО-ДПМНЕ со НДИ, во форма на различни обуки, семинари, трибини и друг вид на едукативни и тренинг настани.

Констариравме дека добрата соработка треба да продолжи и во иднина, и уште повеќе да се заслува.

Разговарани беше и за актуелната состојба во државата, за што потенциравме дека Македонија е практично заложник на криминогеноста и корупцијата на СДС и ДУИ.

Владеењето на правото е недостижна фантазија со оваа гарнитура на власт, и токму затоа се потребни промени.


Со почит,

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

________________________________________________________________________________________ 

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Фото: ВМРО-ДПМНЕ 

 

 

Остани поврзан