• четврток, 29 февруари 2024

МИА Најави – МКД

МИА Најави – МКД

6 јули 2023

Скопје – Седница на собраниската Комисија за финансирање и буџет. (Сала 4/ 13:00)

Скопје - Албанскиот премиер Еди Рама во официјална постеа на Северна Македонија.

-Пречек пред Владата на Северна Македонија (Плато пред Влада /11:00)

-Прес-конференција на премиерите Димитар Ковачевски и Еди Рама (Медија центар на Влада /12:00 - акредитираните медиуми да пристигнат во Медија Центарот на Владата во 10:15)

Скопје – Меѓународен форум за подобрување на ефикасноста и ефективноста на мрежата на основните училишта во организација на МОН, УНИЦЕФ и Светска банка. (х. „Александар Палас“/ 9:30 – 14:30)

Скопје – „Апсолвентијада 2023“ во организација на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје. (Универзитетски кампус на Универзитетот „Мајка Тереза“ /10:00)

Скопје – Јавна дебата  за законски измени за урбано зеленило и урбанистичко планирање во организација на Зелен институт, во рамките на проектот „Повеќе зеленило за отпорно Скопје“. (во салата на Советот на Град Скопје/ 11:00 – 13:00)

Гостивар – Отворена средба на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација со граѓанскиот сектор и локалните институции во Гостивар. (нема локација и саат)

Скопје – Прес-конференција на претседателот на Стопанската комора на Северна Македонија Бранко Азески на тема: „Бизнис заедницата бара повлекување и запирање на Предлог-законот за данок на солидарност“. (во просториите на Стопанска комора на Северна Македонија/ сала 4, кат 5/ 12:00)

Скопје – Проф. д-р Горан Марковски ќе го презентира своето видување околу потребната методологија за утврдување на состојбата на опожарениот мост „Беласица“. (Градежен факултет УКИМ во Скопје, просторија 116, северно крило, кат 1/ 12:00)

Ресен – Официјално отворање на Интернационалниот фестивал „Актерот на Европа 2023“. („Сарај“/ 21:00)

Скопје – Во рамките на Денови на шведскиот филм ќе биде прикажан играниот филм „Триаголник на тагата“. (Кинотека на Република Северна Македонија/ 20:00)

Дубровник – Гостување на Македонската филхармонија со изведба на „Књежев двор“ и „Идила“ во Дубровник. 

Охрид – Предавање на германскиот ракометен стручњак Фалк Фрустенберг на семинар во рамките на второто издание на Ракометниот камп „40х20“ во Охрид. (првиот дел од семинарот е теоретски и ќе се реализира во конгресната сала на х. „Аквалина“/ 12:00, а вториот дел во попладневните часови на терените во комплексот на х. „Аквалина“)

__________________________________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Остани поврзан