• вторник, 18 јуни 2024
МИА најави - свет

25 мај 2024 

Њу Делхи - Шеста фаза од парламентарните избори во Индија.

Палма (Шпанија) - Демонстрации против прекумерниот туризам на Балеарските Острови.

Најроби - Марш за „економско и климатско ослободување“ на Кенија пред состаноците на Групацијата на Африканската банка за развој.

Кан - Завршува 77. Меѓународен филмски фестивал. паг/

Остани поврзан