• среда, 12 јуни 2024

МИА Најави - свет

МИА Најави - свет

21 мај 2024

- Светски ден на културната различност

Брисел - Состанок на министрите за европски прашања на ЕУ.

Астана - Состанок на шефовите на дипломатиите на земјите од Шангајската организација за соработка, која ја сочинуваат Казахстан, Кина, Киргистан, Русија, Таџикистан и Узбекистан.

Њујорк - Состанок на Советот за безбедност за заштита на цивилите во војна.

Њујорк - Српскиот претседател Александар Вучиќ во Њујорк пред гласањето за Предлог-резолуцијата за прогласување Меѓународен ден на промисла и сеќавање на геноцидот во Сребреница.

Остани поврзан