• петок, 14 јуни 2024

МИА Најави - свет

МИА Најави - свет

22 мај 2024

- Меѓународен ден на биолошката разновидност

Вајмар - Состанок на министрите за надворешни работи на „Вајмарскиот триаголник“ (Германија, Франција и Полска).

Мадрид - Шпанскиот премиер Педро Санчез се очекува да објави кога неговата влада ќе ја признае државата Палестина.

Брисел - Почнува дводневен состанок на Советот на Европската вселенска агенција и министрите од Советот на Европската Унија.

Остани поврзан