• недела, 26 ноември 2023

МИА Најави - Свет

МИА Најави - Свет

27 септември 2023

- Меѓународен ден на туризмот

Хаг - Меѓународниот суд на правдата ќе ги сослуша аргументите на Украина дека Русија лажно тврдела дека се врши геноцид врз Русите во Украина, со што ја оправдува својата инвазија на таа земја.

Париз - Француската влада ќе претстави план за борба против насилството во училиштата.

Париз - Владата на Франција ќе презентира предлог за државниот буџет за 2024 година.

Монако - Започнува годишниот саем на јахти.

Остани поврзан