• петок, 15 септември 2023

МИА Најави МКД

МИА Најави МКД

15 февруари 2023 

Скопје - Собранието на Република Северна Македонија ќе ја одржи 104. седница (сала „Македонија“ /12:00)

Скопје – Седница на собраниската Комисија за финансирање и буџет. (сала „Борис Трајковски“/ 11:00) 

Скопје – Седница на Комитетот за односи меѓу заедниците. (сала „Борис Трајковски“/ 12:00) 

Скопје - Седница на Законодавно-правната комисија (Сала 6 /12:00)

Скопје - Брифинг на министерката за култура, Бисера Костадиновска - Стојчевска (Министерството за култура /12:00, новинари, сниматели).

Ги очекуваме вашите новинарски и снимателски екипи,

Гевгелија – Министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски и директорот на АД за станбен и деловен простор Зоран Ѓоргијев, ќе ја посетат социјалната зграда во Гевгелија. (Изјави за медиумите/ 9:45) 

Скопје – Седница на Уставен суд. (9:30) 

Скопје – Изведба на балетската претстава во два чина „Дон Кихот“ од  Лудвиг Минкус, во кореографија на Виктор Јаременко од Украина. (на големата сцена на Националната опера и балет/ 20:00) 

Скопје – Изведба на претставата „Човек Перница“  од Мартин Мекдона во режија на Сибел Абдиу. (НУ Турски театар/ 20:00) 

__________________________________________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Остани поврзан