• сабота, 25 ноември 2023

МИА Најави МКД

МИА Најави МКД

МИА Најави МКД

10 јуни 2023

Скопје – Презентација на најголемиот регионален саем за вино и успешна винска приказна Wine Vision by Open Balkan. (На летната тераса во Клуб на пратеници/ 13:00)

Скопје – Свечена седница по повод одбележување „25 години Македонски нотаријат“. (Филхармонија, Камерна сала/ 11:00)

Скопје – Францускиот амбасадор Сирил Бомгартнер свечено ќе го отворат гастрономскиот настан „Вкуси ја Франција“. (Градски парк – Школка/ 12:00)

Скопје – ЈП „Лајка“ организира Отворен ден за вдомување и дружење со кучињата од нивното прифатилиште. (11:00 – 14:00)

Скопје – Работилница  за книжевен превод „Без фусноти“. (Социјален клуб „Комитет“/ 16:00)

Скопје – European week of sport- Be active  организира завршен настан од отворен карактер по повод завршетокот на училишната година.  (во паркот „Авионче“/ 12:00)

Скопје - Партијата на пензионери ќе ја одбележи 10-годишнината од основањето и ќе одржи трет редовен конгрес. (х. „Континентал“/11:00)

 

___________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Можно е и ова да ти се допаѓа

Остани поврзан