• вторник, 16 април 2024
МИА Најави МКД

МИА Најави МКД

29 април 2023 

Скопје – Прес-конференција на Конфедерациите на синдикални организации на Македонија на која ќе биде презентиран планот за првомајските протести и синдикални настапувања од страна ка Конфедерацијата. (во просториите на КСОМ, карши Ист Гејт/ 11:00)

Кочани – Свечено отворање на реновираната сала при НУЦК „Бели мугри“ – Кочани. (НУЦК „Бели мугри“, фоаје 1/ 19:00, кино проекција на ПРЕЕКСПОНИРАНо/ 20:00)

Скопје – Меѓународниот ден на танцот ќе се одбележи со  танц перформанс од над 1000 танчери од повеќе танц студија од Македонија, а ќе има и диџеј - DJ NASTY, како и работилници по танц со повеќе кореографи од Македонија. (Ист Гејт/ 14:00)

Скопје – Дигитално одбележување на Меѓународниот ден на танцот се Македонскиот центар ИТИ/ПРОДУКЦИЈА. (Видео читање на авторот Александар Георгиев – https://www.youtube.com/watch?v=sF8S67Aktg8&t=22s; Аудио читање на пораката на Јанг Липинг - https://www.youtube.com/watch?v=VbaRX4SZ33I&t=90s; Фејсбук промо албум. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.653882506743098&type=3; Инстаграм промо албум. https://www.instagram.com/p/Cq-sZDMtbTwQv_uZcIKBfJ4yd20bqxBpI8SYh40/

Скопје – Премиерна изведба на делото ЈАС СУМ ТИ на Искра Шукарова и Тереза Лазарев по повод Меѓународен ден на танцот. (КСП Јадро/ 20:00)

Скопје – Прв  меѓународен карате натпревар „Олимпик Опен“ Скопје. (Спортска сала „Јане Сандански“/ 10:00)

___________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Остани поврзан