• четврток, 21 септември 2023

МИА Најави МКД

МИА Најави МКД

17 февруари 2023

 

Скопје – Седница на собраниската Комисија за надворешна политика. (сала „Борис Трајковски“/ 14:00)

Скопје – Седница на собраниската Законодавно-правна комисија. (Сала 6/ 14:30)

Скопје – Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски ќе се обрати на свечената церемонија по повод одбележувањето на Денот на Одделот за заштита на определени личности и објекти при Министерството за внатрешни работи. (Центар за обука на МВР во Идризово, во „Турскиот амфитеатар“/ 11:00, медиумските екипи да пристигнат најдоцна/ 10:45, по настанот изјава за медиумите ќе даде министерот Спасовски, а пред зградата на Одделот за заштита и обезбедување на определени личности ќе се одржи Церемонија – свечено подигање на новото знаме на Одделот/ 13:15)

Скопје – Министерот за економија Крешник Бектеши ќе оствари работен состанок со претставници на Македонската енергетска асоцијација (МЕА) во рамки на Стопанската комора на Северна Македонија. (во просториите на Стопанската комора на северна Македонија, сала на кат 5, по завршување на состанокот предвидени се изјави за медиумите/ 12:30)

Скопје – Прес-конференција на Комисијата за унапредување на правата на пациентите при Град Скопје. (простории на Град Скопје, ала за состаноци во барака бр. 1/ 11:00)

Скопје – Прес-конференција на Алтернатива. (во централното седиште во ТЦ „Мавровка“/ 11:00)

Скопје – Прес-конференција на Првата детска амбасада во светот Меѓаши на која ќе бидат презентирани наодите од работата на Ало Бушавко - телефонот за деца и млади 070 390 632. (Јавна соба, или на live - streaming на ФБ-страницата на Детската амбасада МЕЃАШИ https://www.facebook.com/detskaambasadamegjashi  / 10:00)

Скопје – Протестен марш во организација на Здружението на новинари на Македонија и Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници. (пред Владата на РСМ/ 10:30, изјави за медиумите ќе дадат претседателот на ЗНМ Младен Чадиковски и претседателот на ССНМ Павле Беловски/ 10:45, движење на рутата од Влада до Собрание на РСМ по што следат изјави од група новинари/ 11:15)

Скопје – Прес-конференција на Независниот медицински синдикат. (пред Фондот за здравствено осигурување/ 12:00)

Скопје – Отворање на изложбата „Словенија во енциклопедијата Википедија“ по повод словенечкиот културен празник - Прешернов ден. (во Галеријата на НЛБ Банка/ 19:30)

Скопје – Отворање на самостојната изложба „Опсидијан“ на уметничката Бурџу Мусли. (Младински културен центар/ 20:00)

Скопје - Гостување на Државната опера од Пловдив, Р. Бугарија со балетските едночинки „Долгата божиќна вечера“ и „Жени во Д-мол“. (Национална опера и балет/ 20:00)

___________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Остани поврзан