• среда, 24 април 2024

МИА Најави МКД

МИА Најави МКД

16 февруари 2024 

Минхен - Претседателот на техничката Владата на Република Северна Македонија, Талат Џафери, и министерот за надворешни работи, Бујар Османи, ќе учествуваат на 60. Минхенска безбедносна конференција.

Скопје - Државната комисија за спречување на корупцијата ќе ја одржи првата седница во новиот состав. (https://zoom.us/j/92163550647?pwd=dW5TTnpzK0dnV2piV1Z3VUF3RWJOZz09/ / 12:00)

Скопје - Завршна конференција на Еразмус+ проектот „Лидери на зелената економија“ во организација на Универзитетот Американ Колеџ. (Едукативен центар М6/12:00)

Скопје - Државната изборна комисија во соработка со МИА организираат работилница за новинари за претстојните Претседателски и Парламентарни избори 2024. (Државна изборна комисија, прв кат/9:00)

Скопје - Трибина и промоција на книгата „Стратешки документи на Комората” во организација на Стопанската комора на Северна Македонија. (Стопанска комора на Северна Македонија, кат 5, сала 4 / 11:00)

Тетово - Прес-конференција на Алијанса за Албанците. (Простории на Алијансата за Албанците / 13:00) 

Скопје - Четврти вонреден конгрес на Алијанса за Албанците. (х. „Александар палас“ / 19:00

Скопје - Крводарителска акција во организација на Атлетски клуб Аеродром, ООУ „Александар Македонски“ - Скопје и Црвен крст. (ООУ „Александар Македонски“ во Аеродром /12:00-17:00)

Скопје - Младинското здружение за култура „Култура Бета“ ќе го одбележи четвртиот роденден.  (Кафе-книжарница „Буква“/18:30)

 

_________________________________________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Остани поврзан