• петок, 12 април 2024
МИА Најави МКД

30 ноември 2023

Скопје - Триесетти Министерски совет на Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ОБСЕ). (СЦ „Борис Трајковски“/10:00)

Скопје - Деветата меѓународна конференција за жени Ромки и патници - „Градиме заедно еднаквост“. (Хотел „Мериот“/09:30)

Битола - Завршен настан на проектот Интеррег - ИПА ЦБЦ  Грција – Република Северна Македонија  2014-2020 во организација на Агенцијата за поддршка и промоција на туризмот на Република Северна Македонија. (х. „Милениум“/11:30, изјави за медиумите/12:00)

Штип - Завршен состанок на Еразмус + проектот „ Е=МД^2 - Извонредност во математичкото образование...“ во организација на Факултетот за информатика на УГД. (Тренинг центарот на УГД, Правен факултет/10:00, изјави за медиумите/10:30)

Струмица - Здружението за развој на култура и заштита на културно наследство „Контекст -Струмица“ и кафе бар „Нагоре“организираат проекција на долгометражниот музичко-документарен филм The Hip - Brainstorm на Јане Алтипармаков. (21:00) 

Битола - Изложба „Убавините на Пелистер“. (Центар за култура, фоаје/12:00)

Скопје - 99 Мегастарс. (СЦ „Јане Сандански“/20:00)

Скопје - Виртуознииот виолинист Роберт Лакатош, Србија ќе настапи како солист со оркестарот на Македонската филхармонија на концертот насловен „Искон“. (20:00)

_______________________________________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини*** 

Остани поврзан